Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройшов Обласний форум молодіжних рад та молодіжних просторів

У Харкові пройшов Обласний форум молодіжних рад та молодіжних просторів

У заході, який відбувся 22 травня, взяв участь заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха.

Обласний форум молодіжних рад та молодіжних просторів організований за підтримки Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА. Його мета - формування тісних партнерських стосунків між представниками молодіжних просторів та молодіжних рад територіальних громад області.

Як повідомив під час відкриття форуму Роман Семенуха, на сьогодні в області створено 18 молодіжних рад, які мають дорадчий статус біля мера, виконкому або ради територіальної громади.

«Якщо ви хочете впливати на процеси, які відбуваються в громадах, є два варіанти. Один – бути депутатом місцевої влади. Це велика відповідальність, особливо в такому молодому віці. Другий варіант - це молодіжні ради. Це одна з форм співпраці та впливу на владу. Має пройти процес, коли мери, депутатські корпуси усіх громад зрозуміють, що це потрібно. Необхідно, щоб у кожній громаді з’явилися люди, які будуть активними», - сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Також Роман Семенуха зазначив, що наразі молодіжні ради активно співпрацюють з обласною державною адміністрацією, обласною радою, що допоможе реалізувати багато проєктів.

«Я переконаний, що в тому чи іншому селищі є класні ідеї, є класні проєкти. Чим більше ми будемо комунікувати, тим більше зможемо реалізувати гарних проєктів. Тому успіхів вам, здоров'я, будьте наполегливі», - додав Роман Семенуха.

Учасники форуму ознайомилися  зі станом сучасної молодіжної політики в країні і області, обговорили грантові і проєктні можливості розвитку суб’єктів молодіжної політики і молоді в регіоні, зокрема за допомогою створення партнерських зв’язків з різними молодіжними громадськими організаціями.