Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За три доби з моменту запуску «Дія.Підпис» послугу отримали 35 тисяч українців

За три доби з моменту запуску «Дія.Підпис» послугу отримали 35 тисяч українців

Це електронний підпис у смартфоні, який доступний у застосунку «Дія». Його презентувало Мінцифри під час Diia Summit 2.0.

«Дія.Підпис» - найзахищеніший електронний підпис в Україні. Він зберігається у захищеному середовищі і генерується завдяки технології PhotoID. Його можна отримати в застосунку за 7 секунд. Це інноваційний сервіс, завдяки якому можна отримувати держпослуги просто зі смартфона. Без черг, ходіння до банків та написання заяв, як було раніше. За 3 доби вже 35 тисяч українців отримали «Дія.Підпис». Найчастіше - в електронному кабінеті Державної податкової служби та на порталі «Дія», - розповів Віцепрем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Електронний підпис - це один з основних засобів ідентифікації людини. Завдяки «Дія.Підпису» можна підписувати будь-які документи, отримувати держпослуги просто з телефона вдома, в метро чи під час ранкової кави - безоплатно й у кілька кліків.

«Дія.Підпис» інтегрується з порталом «Дія», тобто тепер можна отримувати послуги з порталу не лише з комп’ютера, але і з вашого смартфону. Також саме завдяки «Дія.Підпису» Мінцифри вдалося запустити податкові послуги в застосунку «Дія». Адже при поданні декларацій потрібно підписати їх.

«Поступово технологія буде інтегруватися також з кабінетом водія та кабінетом на порталі Пенсійного фонду, банками та страховими компаніями та мобільними операторами», - анонсують у міністерстві. 

Як створити «Дія.Підпис»? 

Потрібно зайти в розділ «Меню» в застосунку, пройти перевірку за допомогою PhotoID у «Дії». Програма зіставить ваше фото з фотографією з Демографічного реєстру та згенерує електронний підпис.

«Це абсолютно безпечно та максимально зручно, а також безкоштовно. «Дія.Підпис» зберігатиметься в захищеному середовищі та гарантуватиме найвищий рівень безпеки. До того ж у вас у «Дії» встановлений власний пароль, що гарантує подвійний захист», - запевняють у Мінцифри.

Теги