Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Айна Тимчук взяла участь у круглому столі до 10-ї річниці Стамбульської конвенції

Айна Тимчук взяла участь у круглому столі до 10-ї річниці Стамбульської конвенції

Захід відбувся 14 травня в онлайн-форматі за ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та Офісу Ради Європи в Україні.

На круглому столі до 10-ї річниці відкриття до підписання Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами «Чому ратифікація конвенції важлива для України?» обговорили питання щодо досягнення ефективних результатів у боротьбі з насильством стосовно жінок, ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок та заохочення дійсної рівності між жінками та чоловіками, а також важливості ратифікації Україною Стамбульської конвенції.

Довідка. Стамбульська конвенція – це міжнародний золотий стандарт захисту жінок від усіх форм насильства, включаючи домашнє насильство. На сьогодні є найбільш всеосяжною міжнародною угодою у цій сфері, що використовується як основа для дій багатьох країн Європи та за її межами. Україна з-поміж 17 інших європейських країн приєдналася до Стамбульської конвенції у листопаді 2011 року.