Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Мінсоцполітики розповіли, як оформити пенсію дистанційно

У Мінсоцполітики розповіли, як оформити пенсію дистанційно

Модель призначення пенсії «в один дотик» передбачає подання заяви та сканованих копій документів в електронному вигляді через вебпортал Пенсійного фонду.

«Оформити пенсію можна і без особистого звернення до органів Пенсійного фонду, скориставшись сучасною моделлю призначення пенсії «в один дотик», яка передбачає подання заяви та сканованих копій документів в електронному вигляді через вебпортал Пенсійного фонду», – розповідають у міністерстві.

Для подання звернення про призначення пенсії в режимі онлайн потрібно:

- увійти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису або через систему електронної ідентифікації GOV ID;

- в Особистому кабінеті обрати розділ «Заява на призначення пенсії»;

- заповнити запропоновану анкету та прикріпити до заяви скановані копії необхідних для призначення пенсії документів, перелік яких вказаний на вебпорталі, вказавши вид бажаного формату пенсійного посвідчення (паперового звичайного зразка чи електронного у вигляді пластикової картки);

- обравши (за потребою) спосіб інформування за етапами оброблення заяви, необхідно підписати заяву електронним кваліфікованим підписом. Заява автоматично передається до органу Пенсійного фонду.

За результатами опрацювання заяви в Особистому кабінеті відбиватиметься інформація про стан її оброблення та прийняття рішення про призначення пенсії.

«Оформлення пенсії в електронному форматі передбачає одне звернення до сервісного центру – вже після отримання повідомлення про призначення пенсії для перевірки наданих документів та отримання пенсійного посвідчення», - додають у Мінсоцполітики.

Теги