Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Айна Тимчук зустрілась з представниками Громадської організації «Союз Чорнобиль»

Айна Тимчук зустрілась з представниками Громадської організації «Союз Чорнобиль»

29 квітня голова Харківської обласної державної адміністрації відвідала Міжнародний освітній центр «Чорнобильська історична майстерня».

Айна Тимчук відвідала музей Чорнобиля та поспілкувалася з представниками міської Громадської організації «Союз Чорнобиль».

«Хочу подякувати вам за те, що ви робите. Це дуже серйозна справа - постійно проводити освітні заходи, розповідати про ті трагічні події, виховувати молодь», - зазначила голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук.

Серед експонатів музею – виставка «Фукусіма-Чорнобиль 10/35», яка експонується у Харкові в межах XI Міжнародної трієнале екологічного плаката «4Блок», та інтерактивна виставка «Чорнобиль: Люди-Місця-Солідарність-Майбутнє».

«Ця виставка у нас була змонтована в 2014 році. За цей час ми показали її у 56 містах країн Європи. І в кожному місті на виставці був присутній учасник тих подій, що дозволяло людям більше зануритись в історію Чорнобиля. Ми працюємо достатньо системно з молоддю. У нас, як мінімум, кілька класів протягом тижня буває, бо діти мають розуміти - що таке Чорнобиль», - розповів голова Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Анатолій Губарєв.

Представники організації під час зустрічі порушили найпроблемніші для чорнобильців питання такі, як ремонт диспансеру радіологічного захисту, соціальний захист постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, виділення їм житла та інше.

Наразі обласна адміністрація проводить необхідну роботу з громадами в області задля забезпечення соціального захисту чорнобильців на належному рівні.