Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 600 школярів Харківщини взяли участь у проєкті «Слідами CHORNOBYL»

Понад 600 школярів Харківщини взяли участь у проєкті «Слідами CHORNOBYL»

Одним з ініціаторів цьогорічного освітньо-мотиваційного заходу був заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха.

Також до проєкту долучився Департамент науки і освіти Харківської ОДА.

У межах заходу 23 квітня вчителі та учні дистанційно приєдналися до серії онлайн-уроків. 

Проєкт складався з 8 змістовних частин: ядерна фізика, енергетика, хімія, екологія, охорона праці, альтернативна енергетика, історія науки, історія техніки.

Викладачі та молоді вчені НТУ «ХПІ» розповідали про те, що Чорнобильська катастрофа – це уроки минулого та наука для розв’язання проблем майбутнього.

26 квітня відбувся онлайн-конкурс «Слідами CHORNOBYL», присвячений 35-й річниці Чорнобильської катастрофи, для учнів середніх та старших класів Харківської області, як завершальний етап освітньо-мотиваційного проєкту викладачів та молодих науковців НТУ «ХПІ».

Учні показали гарні результати та вмотивованість. Усі учасники отримають сертифікати різного рівня в залежності від результатів.

Освітньо-мотиваційний проєкт «Слідами CHORNOBYL» НТУ «ХПІ» демонструє, яким чином можна використовувати загальновідому історичну подію як відправну точку для навчання різноманітним науково-технічним аспектам. На прикладі Чорнобильської техногенної катастрофи були розібрані принципи роботи атомної енергетики і наукові основи процесів, що відбувалися під час та після аварії (опираючись на розділи шкільного курсу з фізики, екології та основ здоров’я, хімії, енергетики та історії тощо).

Ознайомитися з матеріалами проєкту можна за посиланням.