Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Самбісти Харківщини завоювали 15 медалей на чемпіонаті України

Самбісти Харківщини завоювали 15 медалей на чемпіонаті України

Про це повідомили в Управлінні у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації.

Чемпіонат України з самбо серед кадетів відбувся 24 та 25 квітня в Херсоні.

З 15 медалей збірна Харківської області виборола 6 золотих, 4 срібні та 5 бронзових, а також посіла перше загальнокомандне місце. Друге було за киянами, а третє вибороли самбісти Одеської області.

У змаганнях брали участь понад 400 юнаків та дівчат віком від 14 до 16 років з 20 регіонів країни.

У ваговій категорії до 49 кг серед кадетів харків’яни посіли усі призові місця. Чемпіоном став Данило Кравченко, срібну медаль здобув Ярослав Сімонов, а третє місце між собою розділили Данило Халін та Данило Жура.

Не менш успішним був виступ харків’ян і у ваговій категорії до 58 кг. «Золото» чемпіонату завоював Назар Вісков, «срібло» – Артем Жура, а бронзовим призером став Іван Лукаш.

У фіналі змагань у ваговій категорії до 46 кг Данило Авраменко переміг Данила Дзьобу.

Також чемпіонами України стали: Євген Ярошенко (вагова категорія – до 71 кг), Максим Поміркований (вагова категорія – до 64 кг) та Карина Григоренко (вагова категорія – до 38 кг).

У змаганнях серед дівчат срібну медаль Харківщині принесла Валерія Марченко (вагова категорія – до 54 кг), яка у фіналі поступилася суперниці з Житомирської області.

Бронзові медалі у ваговій категорії понад 88 кг вибороли Роман та Ігор Мельникови.

Ці змагання були головним етапом відбору до збірної України на чемпіонат Європи серед кадетів, проведення якого в червні цього року планується в Нідерландах.