Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують підключити до оптичного інтернету понад 200 сіл

На Харківщині планують підключити до оптичного інтернету понад 200 сіл

Про це повідомили в Департаменті цифрової трансформації регіону Харківської ОДА.

Т.в.о. директора Департаменту цифрової трансформації регіону Харківської ОДА Артем Ткаченко провів робочу нараду з представниками громад і районних державних адміністрацій Харківської області щодо механізму перевірки наявності оптичного інтернету.

За інформацією Артема Ткаченка, наразі триває тестовий збір заявок від громад з переліком сіл, які органи місцевого самоврядування планують підключити до оптичного інтернету.

На сьогодні 31 громада Харківщини подала заявку на загальну кількість 269 сіл, у яких знаходиться 747 соцзакладів.

Окрім того, для ефективного розподілу коштів буде перевірена реальна наявність чи відсутність оптоволоконних ліній зв'язку на території 145 сіл у 26 громадах області.

«Це перший подібний кейс для усіх громад України, коли потрібно буде надати офіційну інформацію від громад за допомогою чат-боту», – зазначив Артем Ткаченко.

Зокрема, Міністерство цифрової трансформації України за 2021 рік планує підключити до оптичного інтернету понад 6 тисяч навчальних, медичних, культурних закладів та інші соціальні об'єкти, надати більш як 1 млн українців технічну можливість підключитися до оптичного інтернету, покрити щонайменше 3 тисячі українських сіл оптичними мережами.

Підключенню сільських територій до високошвидкісного інтернету сприятиме інтернет-субвенція у розмірі 500 млн грн, що  вперше надаватиметься в Україні.