Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські боксери завоювали срібну та бронзову нагороди на чемпіонаті світу

Харківські боксери завоювали срібну та бронзову нагороди на чемпіонаті світу

Змагання серед молоді відбулись з 13 до 23 квітня в польському місті Кельце.

У чемпіонаті взяли участь 487 спортсменів та спортсменок 2002-2003 років народження з 66 країн світу. У підсумку збірна України здобула 1 золоту, 3 срібні та 2 бронзові медалі. 

Харків'янин Ілля Тогобицький став срібним призером у ваговій категорії до 75 кг. На шляху до фіналу він переміг суперників з Вірменії та Німеччини. Надзвичайно напруженим видався для Іллі чвертьфінальний бій проти Ісайаса Фільо з Бразилії. Спочатку судді віддали перемогу з рахунком 3:2 бразильцю, але українська сторона подала протест на цей результат, котрий було задоволено спеціальною переглядовою комісією. Півфінал харків’янин пройшов без поєдинку через те, що суперник з Болгарії не вийшов на бій, а у фіналі Ілля Тогобицький поступився росіянину Михайлу Усову.

Зокрема, бронзовим призером чемпіонату став Руслан Цикало. У ваговій категорії до 52 кг харківський боксер переміг суперників з Італії, Молдови та Киргизстану, але у півфіналі поступився Шахзоду Музафарову з Узбекистану, який у підсумку став чемпіоном світу.

Єдину золоту медаль цього чемпіонату Україні приніс у ваговій категорії до 69 кг Юрій Захарєєв з Одеської області.