Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова області Айна Тимчук взяла участь у засіданні Ради ректорів Харківщини

Голова області Айна Тимчук взяла участь у засіданні Ради ректорів Харківщини

Спільне засідання Ради ректорів області та правління Харківського університетського консорціуму відбулося 16 квітня у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова.

У зв’язку з карантинними обмеженнями зустріч пройшла у змішаному форматі. Частина запрошених виступила онлайн.

«Ми сьогодні можемо відверто поговорити про всі проблеми. Я готова вислухати питання та побажання, які є у вас до обласної адміністрації, і ми візьмемо їх до уваги. Сьогодні найголовніше для нас – це боротьба з пандемією, яка впливає на всі сфери життя. І найперше  – на навчальний процес. І можна сказати, що Харківська область справляється гідно з цим викликом», – зазначила під час привітального слова Айна Тимчук.

Серед питань порядку денного розглянули реформу фінансування закладів вищої освіти: проблеми і перспективи.

«Питання реформи фінансування вишів є досить болюче, питання, яке нас всіх хвилює, тому що є низка проблем, які ми не знаємо, як вирішувати. Ми погоджуємося з тим, як ця реформа відбувається. У нас є своє бачення. І я думаю, що думка Харківської спілки ректорів і харківської спільноти є важливою. Сьогодні про це поговоримо і ухвалимо відповідне рішення», – відзначив голова Ради ректорів Віль Бакіров.

Заслухавши виступи учасників, ухвалили наступне: створити групу експертів для підготовки аналітичної записки щодо удосконалення постанови Кабміну «Про розподіл видатків державного бюджету між закладами вищої освіти» на основі показників їх освітньої, наукової та міжнародної діяльності; експертів для підготовки аналітичної записки щодо удосконалення постанови Кабміну «Деякі питання запровадження індикативної собівартості» та удосконалення системи держзамовлення на підготовку фахівців з вищою освітою; спрямувати пропозиції Ради ректорів до Міністерства освіти і науки України.

Під час зустрічі також обговорили питання запровадження технологій дистанційного та змішаного навчання.