Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Депутати профільної комісії облради не зібралися для розгляду питання перерозподілу коштів на підтримку театрів

Депутати профільної комісії облради не зібралися для розгляду питання перерозподілу коштів на підтримку театрів

Засідання комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму мало відбутися в онлайн-форматі 16 квітня.

За ініціативи Департаменту культури та туризму Харківської ОДА, на розгляд комісії було винесене питання про перерозподіл видатків і витрат з обласного бюджету Харківської області на 2021 рік.

«Йдеться про перерозподіл 23,5 млн грн на підтримку обласних театрально-концертних установ. Якщо це рішення підтримають депутати профільних комісій, то ми зможемо забезпечити своєчасну виплату заробітної плати працівникам театрально-концертних установ обласного підпорядкування», – зазначив заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб.

Перерозподіл коштів дозволить виділити необхідну суму на виплату заробітної плати працівникам 8 театрально-концертних установ Харківської області без проведення позачергової сесії Харківської обласної ради.

В обговоренні цього питання з депутатами взяли участь заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб та директорка Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації Людмила Терещенко, а також директор Департаменту фінансів Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянніков, голова комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму Віталій Гагарін та радниця голови комісії Тетяна Дакова.

Утім, частина депутатів не під’єдналися для проведення засідання, тож кворум не зібрався.

«На жаль, депутати профільної комісії обласної ради сьогодні не виявили готовності долучитися до вирішення дуже важливого питання фінансування наших установ. Питання залишилося відкритим. Проте обласна адміністрація працює над його вирішенням, і ми сподіваємося, що профільна комісія підтримає ініціативу Департаменту культури і туризму вже на початку наступного тижня», – сказав Антон Деньгуб.