Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Освітяни, які залучені до проведення ЗНО, зможуть щепитися від COVID-19 у першу чергу

Освітяни, які залучені до проведення ЗНО, зможуть щепитися від COVID-19 у першу чергу

Про це повідомляють у Комунікаційному центрі вакцинації від COVID-19 при Центрі громадського здоров’я України.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що проведення ЗНО є дуже важливим процесом.

«Ковід – ковідом, але життя продовжується. Нам треба проводити ЗНО, щоб наші діти закінчували школи, вступали до університетів, реалізовували свої мрії. Відповідно, наш обов’язок - захистити тих, хто залучений до проведення оцінювання, тому закликаємо освітян вакцинуватися і бути в безпеці», – сказав Максим Степанов.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет наголосив, що вакцинування відбуватиметься добровільно.

«Проведення зовнішнього незалежного оцінювання з дотриманням заходів безпеки є важливим та необхідним етапом для початку вступної кампанії 2021 року. Дякую своїм колегам з Міністерства охорони здоров’я за те, що підтримали позицію щодо першочергової вакцинації освітян і працівників, які залучені до проведення ЗНО. Наше основне завдання – організація безпечних умов для проходження тестування», – зауважив Сергій Шкарлет.

Освітян вакцинуватимуть мобільними бригадами з імунізації. За координацію процесів, формування списків охочих вакцинуватись та планування графіку виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори з вакцинації. Працівники освіти, які залучені до ЗНО та мають бажання вакцинуватися, можуть звертатися до структурних підрозділів з питань освіти обласних державних адміністрацій. Потім списки будуть узагальнені та передані регіональним координаторам з вакцинації для подальшого детального планування.

За 28 днів після введення першої дози працівників сфери освіти, які матимуть бажання щеплюватися, вакцинують другою дозою з цієї ж партії вакцин CoronaVac. Тобто за кожним щепленим першою дозою буде зарезервована друга доза з цієї ж партії.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня й триватиме до 15 червня.

Нагадаємо, крім  працівників, залучених до ЗНО, першою партією вакцини CoronaVac щеплюватимуть маломобільні групи населення і тих, хто за ними доглядає, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях у Токіо у 2021 році, та співробітників патрульної поліції й Державної міграційної служби.