Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заступник ОДА Антон Деньгуб взяв участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав і свобод ромів в Україні

Заступник ОДА Антон Деньгуб взяв участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав і свобод ромів в Україні

Засідання пройшло 8 квітня в онлайн-форматі.

Участь у ньому взяли народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, міжнародні та національні експерти в галузі захисту прав національних меншин, а також представники громадських організацій.

Міжвідомча робоча група створена з метою консолідації зусиль задля сприяння захисту прав і свобод ромської меншини в Україні.

Під час засідання заслухали щорічну доповідь Уповноваженого ВРУ з прав людини про стан додержання та захисту прав людини і громадянина в Україні та обговорили стан забезпечення і реалізації прав ромського населення в різних областях держави. Окрім цього, підняли питання взаємодії місцевих органів влади з ромськими громадськими організаціями з метою подолання наслідків пандемії для ромської громади. Також вислухали пропозиції щодо реалізації рекомендацій спеціальної доповіді Уповноваженого ВРУ з прав людини «Вплив пандемії COVID-19 на ромську громаду в Україні».