Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласних закладах, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, кількість ліжок відповідає заявленій

В обласних закладах, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, кількість ліжок відповідає заявленій

2 квітня під час брифінгу оголосили висновки перевірки медичних закладів у місті Харкові.

За словами директорки Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України Вікторії Мілютіної, впродовж двох днів – 30-31 березня - комісія, до складу якої ввійшли представники НСЗУ та Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України, здійснила візити до закладів охорони здоров’я міста Харкова з метою аналізу поточного рівня їх готовності надавати медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

«Ми подивилися кількість ліжок у закладах, які фактично виділені для госпіталізації хворих, кількість ліжок, які фактично забезпечені подачею кисню або централізовано, або за допомогою кисневих концентраторів, кількість ліжок без кисню, кількість зайнятих ліжок з тих, які фактично забезпечені киснем. По кожній лікарні зробили висновки - наскільки кількість фактичних ліжок відповідає заявленій за цими всіма критеріями», - розповіла Вікторія Мілютіна. 

За її словами, комісія відвідала 13 лікарняних закладів, 6 з яких – обласного підпорядкування, 5 - міського підпорядкування та 2 – «Укрзалізниці».

«В обласних лікарнях фактична кількість ліжок повністю відповідає заявленій. Слід відзначити, що взагалі у Харківській області всі ліжка забезпечені киснем. У лікарнях міських виявлена невідповідність у двох закладах: 25-та лікарня (238 ліжок замість 250, 12 ліжок бракує) і 18-та лікарня (53 фактично відведені для госпіталізації, триває добір персоналу, коли буде укомплектовано, лікарня буде відповідати заявленій кількості – 110 ліжок)», - зазначила Вікторія Мілютіна.

Також вона додала, що із заявлених 700 ліжок у «залізничних» лікарнях фактично допомогу надають 130 в одній лікарні та 100 - в іншій.

Під час брифінгу зазначили, що Національна служба здоров’я України виділила «Укрзалізниці» кошти на фінансування лікарень відповідно до укладених договорів. Подальше фінансування закладів залежить від «Укрзалізниці». Обласна адміністрація, у межах своїх повноважень, робить все можливе, щоб «Укрзалізниця» у повному обсязі профінансувала відомчі лікарні та узгодила їх з вимогами до лікарень, які можуть надавати допомогу хворим на COVID-19.