Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться лекція Олега Коваля

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться лекція Олега Коваля

Мистецтвознавець проведе виступ з циклу «Мистецтвознавча персонологія» на тему: «Ермітажна школа Г. Я. Длугача, або Аналітична інтерпретація мистецтва».

Прослухати лекцію можна 30 березня о 17:00.

«Ермітажна школа Г. Я. Длугача (творче об'єднання «Ермітаж», «ермітажна школа», школа Длугача-Зайцева) – неофіційна група художників, що виникла в кінці 1950-х років під керівництвом Григорія Яковича Длугача. Метою об'єднання було копіювання картин старих майстрів у Державному Ермітажі. «Ермітажна школа» є з'єднанням двох методів копіювання. Григорій Длугач створив конструктивно-інтуїтивний метод копіювання. Олександр Зайцев – автор математичного методу дослідження картинної площини», – зазначають у галереї.

Мистецтвознавець Олег Коваль розповість про основні особливості й принципи Ермітажної школи Г. Я. Длугача та їх практичну реалізацію, яку лектор втілює у своїй педагогічній діяльності.

Через карантинні обмеження кількість відвідувачів заходу не повинна перевищувати 15 осіб. Вхід - за попереднім записом за телефоном: (057) 7051550 і через електронні ресурси галереї:

e-mail: oblgallerymc@gmail.com;

Facebook: Мистецтво Слобожанщини;

Instagram: galereya_slobozhanshchyna;

Telegram: Мистецтво Слобожанщини.

Адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).

Довідка. Засновник «Ермітажної школи» Григорій Длугач народився 9 квітня 1908 року в Двінську (Даугавпілсі). У 1928 році приїхав до Москви, де вступив на робочий факультет мистецтва, який потім перевели до Ленінграду. Був прийнятий в Академію мистецтв. У середині 1950-х почав копіювати старих майстрів в Ермітажі, поступово виробляючи свої принципи конструктивного аналізу картини. Григорій Длугач був цілком відданий картинам старих майстрів.