Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Володимир Зеленський обговорив перебіг вакцинації на Івано-Франківщині та допомогу місцевому малому бізнесу під час карантину

Володимир Зеленський обговорив перебіг вакцинації на Івано-Франківщині та допомогу місцевому малому бізнесу під час карантину

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо перебігу вакцинації проти COVID-19 та готовності медичної системи на Івано-Франківщині.

У зустрічі також взяли участь голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Бойчук, голова Надвірнянської ОТГ Зіновій Андрійович.

Глава держави поцікавився ситуацією з вакцинацією в області, а також рівнем обізнаності місцевих мешканців щодо важливості щеплення.

«Вакцина – це реальний шлях до порятунку, бо скільки б ми не розгортали додаткових ліжко-місць і не забезпечували киснем, це не вплине на ситуацію у медичних закладах. Без вакцини нам не обійтися», – сказав очільник Івано-Франківської ОДА.

Було зазначено, що у Надвірнянському районі – найбільше вакцинованих людей в області.

Глава держави зауважив, що уряд уже ініціював виплати в розмірі 8 тисяч гривень з державного бюджету малим підприємцям, місцева влада зі свого боку за бажанням може додати до цієї суми кошти з місцевого бюджету. 

Президент поцікавився перебігом проведення робіт із запобігання повеням на Івано-Франківщині. 

Також глава держави зазначив, що питання з забезпеченням опорної лікарні медичним транспортом буде вирішено.