Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Продовжується реконструкція дороги Київ-Харків-Довжанський

Продовжується реконструкція дороги Київ-Харків-Довжанський

Роботи на ділянці дороги з км 395+064 по км 420+050 поновили після зимового періоду у межах програми «Велике будівництво».

Фрезерувати старе дорожнє покриття розпочали минулого тижня на км 397 - км 398 по правій проїзній частині з боку Полтави. Крім цього, виконуються роботи з демонтажу бар’єрного огородження на км 395, відсипання земляного полотна та відсипання шару основи на ділянці км 407 - км 409.

«Паралельно з цим біля кордону з сусідньою областю на км 395+719 проводяться роботи з армування монолітної плити через річку Каленикова. На об'єкті роботи виконує компанія «Onur Taahhut Tasimacilik», - повідомляють у Службі автомобільних доріг у Харківській області. - Загальне виконання становить 26,5%».

Довідка. У 2018 році переможцем тендерної процедури на реконструкцію цієї ділянки дороги стала турецька компанія «Onur Taahhut», яка підписала міжнародний контракт з «Укравтодором». Угода була підписана та розрахована на чотири роки.

Згідно з проєктом довжина ділянки ремонту складає 25 км. Роботи планують завершити у кінці 2021 році. За контрактом, після завершення робіт, ділянка автомобільної дороги матиме по дві смуги руху в обидва напрямки і буде відноситись до I технічної категорії. Крім цього, буде встановлено освітлення на небезпечних ділянках і вжиті додаткові заходи з безпеки руху.

Фінансування виконується коштом міжнародної фінансової організації, а не з бюджету України. Роботи напряму фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку. Контроль за виконанням робіт здійснюється за європейською системою. Для виконання інженерно-технічного нагляду залучено французьку інженерну компанію «Еджіс». Вона і контролює виконання робіт турецькою компанією «Onur Taahhut».