Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщини продовжують вакцинувати медиків та громадських діячів

На Харківщини продовжують вакцинувати медиків та громадських діячів

Наразі щеплення отримали близько 1600 осіб, серед них 22 – журналісти та громадські активісти.

Заступниця генерального директора обласної клінічної лікарні з медичної частини Олександра Цівковська розповіла, що з початку вакцинальної кампанії в їхній медустанові вакциновано 560 осіб, з них 15 березня – 60 осіб.

«Більша кількість серед вакцинованих складають медики, але з суботи ми долучаємо до процесу вакцинації журналістів, блогерів, акторів, суспільних діячів. Сьогодні був вакцинований співробітник Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА, також залучали журналістку і блогерку. Якщо ми бачимо, що в нас залишається вакцина, то в межах однієї години приїздить хтось для її отримання», - розповіла Олександра Цівковська.

Пройти вакцинацію вирішила журналістка телеканалу «Наш» Мар’ям Сатуєва. На її переконання, вакцинація - це єдиний спосіб перемогти хворобу та не наражати на небезпеку своїх рідних. 

«Я перехворіла на COVID-19 пів року тому. Думаю, що рівень антитіл уже вичерпано, а оскільки по роботі ми часто спілкуємося з великою кількістю людей, краще зробити щеплення, щоб не захворіти повторно та не заразити близьких. Уся процедура займає 5-7 хвилин - абсолютно не боляче», - говорить Мар’ям Сатуєва.

Ще одна харківська журналістка Юлія Агєєва говорить, що як відповідальна мати завжди вчасно проводила щеплення своїх дітей. Тепер вона прийняла рішення вакцинуватися проти коронавірусу.   

«Коли постало питання чи робити щеплення від коронавірусу, то також я для себе прийняла рішення, що я буду. У нас був тренінг з експерткою ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою, яка прищепилася в прямому ефірі. Після того, що вона розповіла, взагалі не виникло питань, треба чи не треба», - розповіла Юлія Агєєва.

Думку журналістки поділяє медик з Національного інституту терапії імені Л.Т. Малої НАМН України Павло Зелінський.

«По-перше, вакцинація знімає тяжкі наслідки, якщо захворієш. По-друге, за останній час 70% працівників одного нашого відділення захворіло, і це практично паралізувало його роботу. Тож краще бути вакцинованим. Навіть якщо перехворієш, то в легкій формі, і не піддаватимеш ризику оточення», - вважає Павло Зелінський.