Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання протидії поширенню коронавірусу розглянули під час засідання робочої групи

Питання протидії поширенню коронавірусу розглянули під час засідання робочої групи

Захід відбувся 11 березня під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка.

Як зазначив Михайло Черняк, основна мета робочої групи - напрацювання дієвих пропозицій щодо вирішення актуальних питань протидії поширенню гострої респіраторної вірусної хвороби COVID-19 та проведення кампанії з вакцинації на території Харківської області.

«Наше спільне завдання - опрацювати актуальні питання та створити стратегію, за допомогою якою ми зможемо ефективно боротися з розповсюдженням хвороби. Зокрема, разом з лікарями та науковцями слід розробити уніфіковану форму лікування  COVID-19 - локальний протокол для «первинки», - зауважив Михайло Черняк.

Він наголосив, що наразі єдиною дієвою формою боротьби з розповсюдженням хвороби є вакцинація.

«Одним з факторів, що може стримати епідемію, є проведення вакцинації якомога більшої кількості людей, у першу чергу, найуразливіших груп за професією та віком», - сказав Михайло Черняк.

Підтримала цю думку й в.о. генерального директора ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» Любов Махота. Також вона наголосила на необхідності своєчасного переводу загальноосвітніх закладів освіти на дистанційну форму навчання у разі виявлення хворих та посиленні заходів безпеки при організації перевезення школярів.