Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для гостей заходу «Масляна у Сковороди» працюватиме 5 локацій, 4 сцени та 25 майстер-класів

Для гостей заходу «Масляна у Сковороди» працюватиме 5 локацій, 4 сцени та 25 майстер-класів

Про це повідомили 10 березня під час брифінгу щодо проведення заходу в Національному літературно-меморіальному музеї Г. С. Сковороди.

Свято відбудеться 13 березня за підтримки голови Харківської ОДА Айни Тимчук. Під час заходу запланована робота 5 локацій: «Сонячна галявина», «Центральна алея», «Ігрова сцена», «Галявина біля дуба», «Англійський парк», фотозон та майстер-класів.

За словами директорки Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Людмили Терещенко, у 2022 році відзначатимуть 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, тому наразі в області активно популяризують діяльність видатного філософа.

«У межах підготовки до святкування цієї пам’ятної дати ми звертаємо велику увагу на події, пов’язані з Григорієм Савичем, на музей, який є одним з «туристичних магнітів» регіону», - зазначила Людмила Терещенко.

За інформацією директора КП «Харківська кінокомісія» Ігоря Діденка, цьогоріч максимально поєднали традиційне святкування та інновації.

«Буде багато фотозон, зокрема, одна з них називається «Selfie 360». Усього на заході буде 4 сцени, де проводитимуться концерти. Ми запросили понад 35 колективів з 20 міст і селищ Слобожанщини. Так, на гостей чекає виступ Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю. На центральній алеї представники запрошених громад зроблять виставку досягнень і розкажуть про власні традиції святкування Масляної», - розповів Ігор Діденко. 

За його словами, на території музею проводитимуться 25 майстер-класів, де можна придбати подарунки або зробити щось власноруч. Відвідувачі матимуть змогу спробувати себе у декоративно-ужитковому мистецтві: виготовлення ляльки-мотанки, бісероплетіння, валяння іграшок, вироби з дерева, петриківський розпис, вироблення вишиванок, українських хусток, рукавичок, світильників, створення пряників чи льодяників тощо.

На дітей і дорослих чекатиме «Ігрова сцена», де протягом дня можна буде взяти участь у спортивних змаганнях і отримати за це призи. Гостей свята будуть пригощати смачним польовим кулішем.

«Окрім святкування Масляної, ми намагалися відтворити атмосферу часів Григорія Сковороди. У людей буде можливість поспілкуватися з анімаційним Григорієм Савичем. Адже Сковорода – не просто бренд чи музей. Це величезна постать, якою пишається Слобожанщина», - говорить директорка Харківського театру для дітей та юнацтва Тетяна Цвілая.

Організатори заходу зазначають, що святкування «Масляної у Сковороди» відбудеться з дотриманням усіх карантинних обмежень. Минулі роки на подібному заході були присутніми від 4 до 8 тисяч осіб. 

Свято «Масляна у Сковороди» відбудеться за адресою: Богодухівський район, село Сковородинівка, вулиця Приозерна, 3.

Гуляння триватиме з 13:00 до 19:00. 

Вхід на територію – вільний.