Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антон Деньгуб взяв участь у форумі щодо питань співпраці між Україною та Саудівською Аравією

Антон Деньгуб взяв участь у форумі щодо питань співпраці між Україною та Саудівською Аравією

Онлайн-захід пройшов 4 березня у межах проєкту довгострокової співпраці між бізнесменами України та міста Мекки Королівства Саудівська Аравія.

Участь у форумі взяли дипломати, представники торгових палат України та Королівства Саудівська Аравія, великого бізнесу, імпортери, які зацікавлені у співпраці з Україною.

Під час заходу заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб презентував інвестиційний потенціал Харківської області. Він зазначив, що наш регіон входить до числа найпотужніших індустріальних центрів Східної Європи та має найбільш прогресивну структуру промисловості серед регіонів України.

«Насамперед, перспективи регіону пов’язані з наукомістким машинобудуванням, сільським господарством та виробництвом продуктів харчування, газовидобуванням та енергетикою, науково-технічними розробками та освітою. Також у нас дуже сильно представлена галузь IT», - розповів Антон Деньгуб.

Він зауважив, що на території області успішно працює низка міжнародних компаній, таких як Philip Morris International, Nestle та інші, та реалізуються масштабні проєкти із залученням іноземних інвестицій.

«Наразі продовжується реалізація одного з наймасштабніших інвестиційних проєктів у Харківській області – це розбудова харківського метро. Кошторис будівництва складає 320 мільйонів євро, з яких 160 мільйонів євро було надано Європейським інвестиційним банком і ще 160 мільйонів євро - Європейським банком реконструкції та розвитку», - зазначив Антон Деньгуб.

Він підкреслив, що станом на 2020 рік загальний обсяг прямих інвестицій, залучених в область, склав 855,9 млн доларів.

«Головне – керівництво області підтримує у межах своїх повноважень усі проєкти, які спрямовані на розвиток регіону, створення нових робочих місць і відкриття можливостей для ділових і наукових кіл Харківщини», - сказав Антон Деньгуб.