Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили перспективи авіаційної галузі

У Харкові обговорили перспективи авіаційної галузі

Нарада пройшла за участі Віцепрем’єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського та генерального директора ДК «Укроборонпром» Юрія Гусєва.

У робочій нараді також взяли участь народні депутати, керівництво найбільших авіабудівних підприємств України - ДП «Антонов», АТ «МОТОР СІЧ», АТ «ФЕД» та інших, заступник голови Харківської ОДА Олександр Скакун, позаштатний радник голови облдержадміністрації Марк Беккер, начальник Управління розвитку промисловості Володимир Міщенко.

У ході наради Олег Уруський повідомив про заходи, які вживаються Мінстратепромом у літакобудівній галузі.  Зокрема, він зазначив, що на сьогодні схвалено Концепцію Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки.

Також учасники заходу обговорили питання виконання державного оборонного замовлення на виготовлення трьох військово-транспортних літаків Ан-178 для ЗС України та імпортозаміщення в галузі агрегатобудування для авіаційної техніки.

Керівництво обласної державної адміністрації наголосило на необхідності якнайшвидшого вжиття дієвих заходів з відновлення ефективної діяльності Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Олександр Скакун висловив чітку позицію облдержадміністрації щодо відповідальності органу управління авіазаводу ДК «Укроборонпром» у частині завантаження підприємства державним замовленням на виробництво літаків Ан-74 та Ан-140 та ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати.

Марк Беккер акцентував увагу керівництва ДК «Укроборонпром» щодо необхідності активізації роботи зі стабілізації ситуації на ХДАВП та тіснішої співпраці з обласною державною адміністрацією з цього питання.