Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на будівництво Харківського онкологічного центру передбачено 190,6 млн грн

Цього року на будівництво Харківського онкологічного центру передбачено 190,6 млн грн

Цей об'єкт включено у програму Президента «Велике будівництво».

Це сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура».

У межах «Великого будівництва» планується збудувати 10 нових, реконструювати 17 та капітально відремонтувати 8 лікарень. Серед знакових об’єктів – будівництво комплексу Комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології» у м. Харкові.

«Наприкінці минулого року з робочим візитом я відвідав місто Харків, у тому числі добре відомий усім харків’янам довгобуд – Харківський онкологічний центр. Це проєкт національного масштабу. І реалізувати його можна тільки у співпраці державного та місцевого бюджетів. Тому будівництво Харківського онкоцентру в 2021 році включено до Програми Президента «Велике будівництво», – зазначив Олексій Чернишов.

Наявне приміщення онкоцентру у Харкові не ремонтувалось понад 40 років. Матеріально-технічна база та обладнання лікарні давно застарілі. На весь центр працює один ліфт у хірургічному корпусі. При цьому щороку в онкоцентрі лікується 15 тисяч пацієнтів.

Харківський центр онкології стане опорним, який буде покривати також сусідні області, у тому числі Донецьку та Луганську. Буде створено 300 нових ліжко-місць.

На реалізацію проєкту в 2021 році передбачено 190,6 млн грн.