Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині – найбільша частка зареєстрованих на ЗНО абітурієнтів серед інших областей

На Харківщині – найбільша частка зареєстрованих на ЗНО абітурієнтів серед інших областей

Такі дані навели у Міністерстві освіти та науки України станом на 23 лютого.

У міністерстві нагадали, що до завершення реєстрації для участі в тестуванні залишилось два тижні.

Наразі для участі в ЗНО й державній підсумковій атестації зареєстровано 149540 осіб, які обрали 611220 тестувань.

Найпопулярнішими предметами у здобувачів освіти є математика (її обрали 117811 осіб), історія України – 115707 осіб, а також українська мова і література – 102371 особа (46077 осіб зареєструвалися для участі в тестуванні з української мови). Традиційно популярними є також географія (70847 осіб), англійська мова (61985 осіб) і біологія (48795 осіб).

Щодо регіонального розподілу, то в Харківській і Полтавській областях - найбільша частка здобувачів повної загальної середньої освіти поточного року, які станом на 23 лютого успішно зареєстровані для проходження ЗНО (57% і 54% відповідно), найменше така частка - в Хмельницькій області (19%).

У МОН звертають увагу осіб, які надіслали реєстраційні документи, на те, що підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є сертифікат, який особа отримує в індивідуальному конверті разом з реєстраційним повідомленням. Якщо особа ще не отримала такого документа, слід перевірити стан опрацювання реєстраційних документів за допомогою спеціального сервісу bit.ly/2ZJb7mo.

Якщо особа вже має сертифікат ЗНО, однак виявила помилку в деяких персональних даних, то може внести необхідні зміни до 5 березня 2021 року, скориставшись спеціальним сервісом «Внести зміни» bit.ly/3aL3y51.

Основна сесія ЗНО проходитиме з 21 травня, коли відбудеться тестування з хімії, до 15 червня (тестування з географії).

Про всі деталі цьогорічного ЗНО можна дізнатися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Теги