Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні проходить інформаційна кампанія до Дня Героїв Небесної Сотні. Програма заходів

В Україні проходить інформаційна кампанія до Дня Героїв Небесної Сотні. Програма заходів

Її започаткували Національний музей Революції гідності за інформаційної підтримки Українського інституту національної пам'яті.

«Художник Микола Гончаров зобразив поруч з написом на чорному тлі силуети гвоздик. Крізь одну з них, обв’язану синьо-жовтою стрічкою, видніється небесна блакить. Інші, червоні, символізують пролиту кров – ціну свободи, - розповідають в Інституті національної пам'яті. - Цей загальний візуальний образ, а також портрети героїв Небесної Сотні стали основою для соціальної реклами до пам’ятної дати по всій країні».

Під гаслом «Вдячні за свободу» відбуватимуться державні заходи та приватні ініціативи до Дня Героїв Небесної Сотні, які триватимуть до 14 березня. Детальна програма – тут.

Серед іншого, 20 лютого з 19:00 до 23:00 відбудеться традиційне запалення «Променів гідності» на алеї Героїв Небесної Сотні та представлення мультимедійного проєкту «Сторожа гідності».

Також у межах кампанії Національний музей Революції гідності оприлюднить низку нових роликів, присвячених героям Небесної Сотні, з циклу «Характери гідності». Відеопроєкт уперше був представлений у 2019 році й зараз налічує 38 відео. Це короткі історії про дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення героїв Небесної Сотні. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження. Усі випуски доступні на ютуб-каналі музею.

Історична довідка про Революцію гідності та героїв Небесної Сотні

Нагадаємо, пам’ятний день 20 лютого встановлений указом Президента у 2015 році. Цього дня вшановуємо громадян, які віддали своє життя під час подій Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року) або ж на початках російської агресії проти України у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини.