Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громади Харківщини можуть взяти участь у конкурсі субпроєктів зі зміцнення медзакладів

Громади Харківщини можуть взяти участь у конкурсі субпроєктів зі зміцнення медзакладів

Український фонд соціальних інвестицій оголошує конкурс субпроєктів, метою яких є посилення спроможностей закладів первинної та вторинної медичної допомоги у протидії наслідкам COVID-19.

Конкурс проводиться у межах проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури - УФСІ VІIІ», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Німецький банк розвитку KfW.

У межах проєкту планується профінансувати розробку проєктно-кошторисної документації (за необхідності), енергоефективну реконструкцію приміщень відібраних закладів первинної та вторинної медичної допомоги (або їхніх підрозділів), постачання медичного обладнання та проведення навчальних заходів для медперсоналу та керівників у сфері медицини та охорони здоров’я.

Проєктом не передбачені нове будівництво і модернізація інфекційних відділень медичних закладів.

При цьому також необхідно взяти до уваги, що медичні заклади, оновлення яких наразі здійснюється або планується коштом інших проєктів або програм міжнародної (іноземної) допомоги, зможуть отримати фінансування у межах цього проєкту тільки за умови відсутності дублювання заходів, які фінансуються або фінансуватимуться з інших джерел міжнародної (іноземної допомоги).

Основні умови участі у конкурсі

1. Субпроєкти можуть упроваджуватись у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях (за винятком обласних центрів) та у підконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей.

2. На конкурс можуть бути подані об’єкти наступної типології:

- центри первинної медичної допомоги або їх підрозділи;

- заклади вторинної (спеціалізованої) допомоги (у тому числі багатопрофільні клінічні лікарні, лікарні інтенсивної допомоги, лікарні планового лікування хронічних хворих, лікарні відновного лікування) або їх відділення, які обслуговують пацієнтів, що перехворіли на COVID-19, і потребують лікування наслідків цього захворювання.

3. Об’єкти та відповідні земельні ділянки повинні знаходитись у державній або комунальній власності.

4. Медичний заклад, що подається на конкурс або до складу якого входить підрозділ/відділення, що подається на конкурс, повинен мати укладений договір з Національною службою здоров’я.

5. Обов’язковою умовою участі у конкурсі є наявність затвердженої відповідним органом місцевого самоврядування бюджетної програми на поточний рік, спрямованої на розвиток медичної допомоги.

6. Впровадження субпроєкту не повинно мати негативного соціального та екологічного впливу.

7. Вартість ремонтних робіт у межах субпроєкту не повинна перевищувати еквіваленту 750 000 євро та бути не меншою за 500 000 євро.

8. Місцева громада та місцева влада мають бути залучені до підготовки субпроєктів через ініціативну групу - Партнера з впровадження субпроєкту (ПВСП) і бути готовими, за підтримки УФСІ, брати активну участь у підготовці, впровадженні та забезпеченні подальшої життєздатності субпроєкту.

9. Власники (балансоутримувачі) об’єктів мають гарантувати подальше утримання об’єкту без зміни функціонального призначення не менш ніж 15 років після впровадження субпроекту.

10. Власники (балансоутримувачі) об’єктів також повинні взяти на себе зобов’язання щодо: надання УФСІ всіх документів та інформації, необхідних для виготовлення (коригування) проєктно-кошторисної документації.

11. Технічний стан будівель має дозволяти проведення будівельних робіт у стислі терміни. 

Кінцевий термін подання субпроєктних пропозицій та запитуваних документів - 2 квітня 2021 року.

Детальніше про умови участі у проєкті та необхідну документацію – на сайті УФСІ.

Громади Харківської області також можуть звертатися з цих питань до Східного регіонального представництва УФСІ електронною поштою east@usif.ua або телефоном: (066) 592-64-62, (068)-288-57-57.