Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині презентували фотовиставку «Lady Science»

На Харківщині презентували фотовиставку «Lady Science»

В експозиції представлені 130 фото жінок-науковиць з 34-х провідних закладів вищої освіти, академічних і галузевих наукових установ.

Презентація відбулась в Інноваційному парку  UNIT.Kharkiv з нагоди Міжнародного дня жінок і  дівчат у науці за ініціативи Ради молодих вчених Харківської ОДА та за підтримки обласної державної адміністрації.

Захід у такому форматі на Харківщині проходить вперше. Героїні виставки представляють найрізноманітніші наукові напрями: від аграрних, технічних, медичних  наук до мистецтвознавства. Окремо представлені п’ять закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони регіону, які підкреслюють наукову складову цієї сфери.

«Поруч на світлинах - жінки, які вже залишили яскравий слід у науці, і  дівчата, які роблять перші кроки на цьому тернистому шляху, - розповідають у Департаменті науки та освіти Харківської ОДА. - Ця фотовиставка дала змогу з повагою та захопленням подивитися на жінок-науковиць Харківщини».

Відкриває фотовиставку світлина Ганни Соїної, провідної інженерки-дослідниці Радіоастрономічного інституту НАНУ, учасниці 25-ї Української антарктичної експедиції, яка зараз працює на Антарктичній станції «Академік Вернадський».

У департаменті підкреслюють, на постері заходу розміщені фото однієї з найвідоміших жінок-науковиць в історії Марії Кюрі та лауреаток Нобелівської премії з хімії 2020 року за створення «генетичних ножиць»: Еммануель Шарпентьє (Німеччина) та Дженніфер Дудні (США). А слоганом обрано цитату Марії Кюрі: «Важливо вірити, що талант нам дається не просто так, і що за будь-яку ціну його потрібно для чогось використовувати».