Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійській ЦКРЛ реконструюють приймальне відділення

У Балаклійській ЦКРЛ реконструюють приймальне відділення

11 лютого голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук ознайомилася зі станом робіт на одному з об’єктів «Великого будівництва».

Реалізацію проєкту з реконструкції приймального відділення розпочали наприкінці минулого року. Провели демонтаж старих конструкцій. Повністю замінили інженерні мережі: теплопостачання, електроживлення, водопостачання, вентиляцію. Задля забезпечення сучасних та комфортних умов для пацієнтів, згідно з проєктом, збудували бокс для автомобілів швидкої допомоги та утеплили наявні приміщення приймального відділення.

За словами директора підрядної організації Сергія Стасюка, наразі стан виконання робіт у приймальному відділенні Балаклійської центральної клінічної районної лікарні - 75%.

«На сьогодні ведуться роботи з фінішного оздоблювання приміщень - внутрішні роботи. Сам проєкт має основну ідею - щоб було зручне приймання пацієнтів зі швидкої допомоги. Для цього ми збудували приміщення для приймання карет швидкої допомоги, з якого скеровуватимуть хворих уже до приймального відділення», - розповідає Сергій Стасюк.

За інформацією директорки Балаклійської ЦКРЛ Марини Руденко, ремонтні роботи проходять згідно з вимогами проєкту «Велике будівництво», які затверджені Міністерством охорони здоров’я України. У приймальному відділенні облаштовують протишокову палату, операційну та ургентну лабораторію.

«Раніше на першому поверсі не було операційної - лише перев’язувальна. Тепер можна буде проводити операційне втручання, навіть приймати пологи, - сказала Марина Руденко. – Також тепер у нас буде кабінет ургентної лабораторної служби, щоб пацієнт під час госпіталізації до відділення мав мінімальні обстеження, які допоможуть лікарю встановити діагноз якнайшвидше».