Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві. Урсула фон дер Ляєн

Усі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві. Урсула фон дер Ляєн

У цьому завірила Президентка Європейської комісії під час свого відеозвернення до учасників форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

Вона повідомила, що завдяки ініціативі COVAX лікарі та медперсонал України одержать перші вакцини вже цього місяця.

«Ще мільйони доз вакцини надійдуть в Україну до літа», – сказала вона.

Президентка Єврокомісії зазначила, що Європейський Союз є найбільшим донором ініціативи COVAX, і повідомила, що попросила інших членів ЄС пожертвувати частину їхніх вакцин Україні.

«Усі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві. Їх було ретельно перевірено незалежним Європейським агентством з лікарських засобів. ЄС – на боці України, як і був завжди, зокрема у важкі моменти вашої новітньої історії. Тому що всі ми – одна європейська родина», – запевнила Урсула фон дер Ляєн.

За словами Президента України Володимира Зеленського, наразі влада зіткнулася з новою проблемою – недовірою до щеплень та відмовою від вакцинації чималої частини населення.

«Це – нове, але, я вважаю, дуже серйозне сучасне питання, яке всім нам належить вирішити. Я готовий на особистому прикладі, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація – важлива, вона безпечна, вона потрібна», – резюмував Глава держави.