Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 140 тис. жителів області планують вакцинувати за дві хвилі COVID-імунізації

Понад 140 тис. жителів області планують вакцинувати за дві хвилі COVID-імунізації

Такі дані під час брифінгу озвучив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук.

У першу хвилю імунізації, яка розпочнеться у лютому, заплановано вакцинувати 15 тис. 400 осіб - переважно, медиків. Під час другої хвилі, яку заплановано на квітень, мають вакцинувати 125 тис. жителів Харківщини.

За інформацією Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова та головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, вакцинацію планується розпочати за два тижні.

«Планується, що для проведення першого етапу імунізації Україна отримає вакцину Pfizer, і вакцинацію має бути проведено протягом 5 днів. Це пов’язано зі специфікою зберігання цієї вакцини, - сказав Геннадій Бондарчук. - На першому етапі вакцинації в Харківській області підлягає 15 тис. 400 людей. У першу чергу, це працівники мобільних бригад служби екстреної медичної допомоги, працівники закладів стаціонарної допомоги, які надають допомогу хворим на COVID-19, та працівники й підопічні, які перебувають у закладах соціального захисту».

Розроблено щоденні плани вакцинації, мобільні групи проходять додаткові навчання. Пункти вакцинації для першої хвилі визначені й облаштовані, на сьогодні їх 25 - це заклади, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19. 

«Другий етап вакцинації буде проведено для працівників підрозділів первинної медико-санітарної допомоги та інших закладів охорони здоров’я, які не надають стаціонарну допомогу пацієнтам, хворим на коронавірусну хворобу, а також освітян, працівників культури та поліції», - пояснив Геннадій Бондарчук.