Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків зібрав на чемпіонаті найкращих лучників України

Харків зібрав на чемпіонаті найкращих лучників України

Змагання в приміщенні серед дорослих та юніорів тривають до 30 січня.

Участь у них беруть близько 300 спортсменів двох вікових категорій, які борються за медалі у стрільбі з класичного та блокового лука.

Першими медалі чемпіонату розіграли юніори та «блоковики». На рахунку харків'ян були 2 золоті, 2 срібні та 1 бронзова нагороди. В особистих змаганнях зі стрільби з класичного лука серед юніорів чемпіоном став Микита Дюняшев, який у фіналі з рахунком 6:2 переміг львів'янина Олександра Панциру.

Серед юніорок «золото» виборола Ірина Третьякова. У фіналі 19-річна вихованка Харківської СДЮСШОР «Комунар» з рахунком 7:3 перемогла Дарину Коваль з Сумської області. Ще одна харківська юніорка Олена Гриншпун завоювала срібну медаль у стрільбі з блокового лука. У фіналі вона з мінімальним рахунком 140:141 поступилася киянці Євгенії Воробйовій.

Ще дві медалі харківські лучники здобули в командних змаганнях. У стрільбі з класичного лука серед юніорів Володимир Каменський, Микита Дюняшев та Іван Шестаченко стали срібними призерами, поступившись у фіналі 3:5 збірній Чернівецької області. Чоловіча команда Харківської області зі стрільби з блокового лука, до складу якої увійшли Вадим Головко, Олександр Соколов та Микита Мильченко, завоювала «бронзу». У півфіналі вони поступилися львівській команді, а в поєдинку за третє місце перемогли другу збірну Києва з рахунком 227: 226.

Для юніорів цей чемпіонат став одним з етапів відбору та підготовки до чемпіонату світу, який в жовтні цього року відбудеться в Австралії. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту Харківської ОДА.

Остаточні результати чемпіонату України стануть відомі в суботу, коли відбудуться командні фінали в стрільбі з класичного лука серед дорослих.

Теги