Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Харківської ОДА Айна Тимчук зустрілися з керівниками опорних лікарень області

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Харківської ОДА Айна Тимчук зустрілися з керівниками опорних лікарень області

Учасники зустрічі обговорили пріоритети роботи щодо запобігання поширенню COVID-19 в області у 2021 році.

Серед головних завдань на цей рік - проведення вакцинації від COVID-19. Арсен Аваков зазначив, що сьогодні фахівці МОЗ займаються розробкою відповідних протоколів.

«На керівництві області та міста Харкова також велика відповідальність, в першу чергу, за розподіл вакцин. Перш за все, вакцинувати необхідно медиків, потім - інші групи ризику: людей похилого віку, патрульних поліцейських і так далі», - підкреслив міністр внутрішніх справ.

Він також запевнив, що попри складну фінансову ситуацію система охорони здоров'я залишається в пріоритеті. Це стосується і закупівель обладнання, і медикаментів, і виплат медикам.

Голова Харківської ОДА Айна Тимчук відзначила велику увагу держави до проблеми COVID-19.

«Ми отримали дуже велику допомогу від держави, субвенції дозволили нам забезпечити заклади необхідним обладнанням. Спасибі всім, хто розуміє, наскільки це важливо, і підтримує Харківську область», - сказала Айна Тимчук.

Вона також нагадала, що область отримала партію кисневих концентраторів у 980 одиниць, які дозволили на 100% забезпечити ліжка, виділені для хворих на ковід, киснем.

«За пів року боротьби з епідемією ми дуже зміцніли, - сказав директор обласної дитячої клінічної інфекційної лікарні Дмитро Кухар. - Ми бачимо різницю: у нас є кошти для боротьби, ми можемо проводити діагностику, лікувати. У нас вже немає страху і невпевненості, залишається тільки робити свою справу. Харківська область і місто Харків злагоджено працюють і борються з епідемією».