Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Постраждалі від пожежі жителі Дворічанського району отримали матеріальну допомогу з обласного бюджету

Постраждалі від пожежі жителі Дворічанського району отримали матеріальну допомогу з обласного бюджету

Серед них – люди, які не мали документів про право власності на втрачене житло, а тому не могли отримати відповідну допомогу від держави.

Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення Харківської ОДА.

Також виплати отримали громадяни, в яких постраждало нежитлове майно.

Загалом матеріальну допомогу з обласного бюджету отримали 22 особи. Загальна сума виплат склала близько 2,4 млн гривень.

«Суми, які отримали постраждалі, склали від 10 до 200 тисяч гривень. Розмір виплат встановлювався місцевою комісією з питань надання матеріальної допомоги, виходячи з поданих постраждалими заяв. З кожним із постраждалих ми зв’язалися - і отримали підтвердження того, що кошти їм надійшли», - уточнив директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага.

Рішення про виділення відповідних коштів було ухвалено під час сесії обласної ради 24 грудня.

Нагадаємо, що 16 грудня голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук відвідала Дворічанський район, де зустрілася з постраждалими від пожеж та запевнила людей, які не мали документів про власність на втрачене житло, що вони отримають матеріальну допомогу з обласного бюджету. Для цього Харківська ОДА внесла на розгляд сесії Харківської обласної ради зміни до програми соціального захисту населення.