Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині у власність громад передадуть 28 ЦРЛ та 35 центрів первинної медико-санітарної допомоги

На Харківщині у власність громад передадуть 28 ЦРЛ та 35 центрів первинної медико-санітарної допомоги

17 грудня відбулась онлайн-нарада під керівництвом заступника Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди.

На заході обговорили питання передачі закладів (об’єктів) охорони здоров’я зі спеціальної власності територіальних громад району в комунальну власність територіальних громад.

У нараді також взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування та керівники областей.

Від Харківської області в обговоренні взяли участь перша заступниця Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко та заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух.

За даними Департаменту охорони здоров’я ХОДА, на Харківщини райони передадуть громадам 28 районних лікарень (зокрема, 11 опорних закладів) та 35 центрів первинної медико-санітарної допомоги. Наразі вирішуються питання передачі Мереф’янської та Красноградської ЦРЛ. Про подальшу передачу закладів у власність громад ухвалять рішення під час проведення засідань районних рад у Нововодолазькому, Сахновщинському, Великобурлуцькому районах та місті Люботині. 

Як зазначають представники Департаменту охорони здоров’я ХОДА, наразі найгострішим питанням є визначення нового власника - громади з 1 січня для того, щоб заклади встигли провести тендерну процедуру та укласти договір з постачальником енергоносіїв. Надання медичної послуги фінансує НСЗУ.