Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В офтальмологічному відділенні обласної лікарні завершують будівельні роботи на вхідній групі

В офтальмологічному відділенні обласної лікарні завершують будівельні роботи на вхідній групі

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух.

За його словами, ситуація з наповненістю ліжок на Харківщині дозволяє не розпочинати прийом хворих в обласну лікарню, аби не наражати на небезпеку будівельників.

«На сьогодні із залізничними лікарнями, офтальмологічним корпусом обласної лікарні та госпіталем ветеранів у нас близько 4 тисяч ліжок по області, - розповів Тарас Пастух. – Наповненість - 1700 пацієнтів. Наразі залишаються вільними 800 ліжок, забезпечених киснем».

Заступник голови Харківської ОДА повідомив, що саме офтальмологічне відділення готове до прийому пацієнтів з COVID-19. Але, як і повідомлялось раніше, продовжуються ремонтні роботи на вхідній групі для важкохворих пацієнтів. 

«Самі лікарі вже готові з понеділка приймати, коли відділення було готове. Були розставлені ліжка, є засоби індивідуального захисту, - зазначив Тарас Пастух. – Через прохання будівельників (вони боялися, що люди будуть інфікуватися і хворіти) прийнято рішення не починати прийом».

Тарас Пастух зауважив, що обов’язок складати графіки, затверджувати мережу госпіталізації хворих на ковід належать до компетенції Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА.