Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головний пріоритет нової очільниці області Айни Тимчук – боротьба з COVID-19. Тарас Пастух

Головний пріоритет нової очільниці області Айни Тимчук – боротьба з COVID-19. Тарас Пастух

Про задачі, визначені новопризначеною головою Харківської ОДА, її заступник повідомив під час брифінгу в Харківській лікарні на залізничному транспорті №1 30 листопада.

«Нова очільниця Харківської ОДА зустрілася з керівним складом адміністрації, ми почули 2-3 ключові пріоритети, які вона для себе визначила. Очевидно, що серед них є на сьогодні боротьба з COVID-19. Наразі область демонструє позитивну динаміку, але зрозуміло, що на цьому не варто зупинятися, цей темп потрібно підтримувати, тому для Айни Тимчук це є питанням номер один», - розповів Тарас Пастух.

Він повідомив про плани щодо подальшого розширення ковідного ліжкового фонду в області.

«Минулого тижня в нас було законтрактовано дві залізничні лікарні, вони обидві фактично готові для прийому хворих. Але, щоб не возити в них по 2-3 пацієнти, ми вирішили спершу відкрити одну лікарню. Ми просили, щоб відразу сюди дуже важких хворих не доставляли, щоб дати можливість лікарям адаптуватися до цієї роботи», - зазначив Тарас Пастух.

Харківська лікарня на залізничному транспорті №1 почала приймати пацієнтів з коронавірусною хворобою 27 листопада. Наразі тут перебувають близько 10 хворих. Загалом заклад може прийняти 80-100 пацієнтів з COVID-19. Тут сформовано 4 ковідні бригади лікарів. У заклад передали 50 кисневих концентраторів, також тут є централізований кисень: 12 точок у палатах інтенсивної терапії для допомоги хворим на апаратах ШВЛ.

«Ми входимо в режим роботи. Лікарню підготували в ті терміни, які для нас були визначені, повністю розділили її на «брудні» і «чисті» зони, щоб наші лікарі працювали в безпечних умовах. Зараз проводимо навчання бригад. Засобів захисту наразі вистачає, ми підписали договір з НСЗУ, кошти на це виділяються. Медикаменти є. Персонал працює виключно за особистою заявою про згоду, і я вдячний, що люди працюють у цих умовах», - розповів генеральний директор залізничної лікарні Віктор Лищенко.