Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Провідний факультет Харківської державної зооветеринарної академії відзначив сторіччя від дня створення

Провідний факультет Харківської державної зооветеринарної академії відзначив сторіччя від дня створення

26 листопада відбулася урочиста вчена рада академії, присвячена ювілею факультету «Технологій продукції тваринництва та менеджменту».

Під час засідання учасники обговорили нагальні питання розвитку факультету та галузі тваринництва, а також привітали ювілярів з визначною датою.

«За довгий час існування вашого факультету тут не тільки було підготовлено тисячі фахівців, але зроблено чимало наукових відкриттів та досліджень. Зичу усім працівникам факультету та студентам подальшого розвитку, наукових здобутків та звершень», - звернувся до присутніх заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков.

Також зі святом науковців привітав заступник міністра освіти і науки України Микола Кизим.  

Довідка. Історія факультету починається з 1920 року, коли був створений Харківський зоотехнікум. Саме з цієї дати відлічують безпосередньо історію зоотехнічного (технологічного) факультету.

Сьогодні на факультеті «Технологій продукції тваринництва та менеджменту» працює 7 кафедр серед яких: кафедра технології тваринництва та птахівництва, кафедра технології кормів і годівлі тварин, кафедра технології переробки і стандартизації продуктів тваринництва, кафедра інформаційних систем, проектування та технологій у тваринництві, кафедра генетики, розведення та селекційних технологій,  кафедра менеджменту, економіки та маркетингу, а також кафедра фізичного виховання.

На кафедрах факультету працює 51 викладач, з яких 6 –докторів наук, 30 – кандидатів наук. Підготовка ведеться як на денній, так і заочній формах навчання.