Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХОДА обговорили питання працевлаштування працівників бюджетної сфери

В ХОДА обговорили питання працевлаштування працівників бюджетної сфери

Захід відбувся 26 листопада.

На засіданні розглянуто питання розробки комплексних заходів соціального захисту працівників установ, підпорядкованих Харківській, Ізюмській, Чугуївській, Куп’янській та Первомайській районним державним адміністраціям, де у зв’язку з  реформою децентралізації та ліквідацією районів, заплановано вивільнення майже 700 працівників установ та організацій, які фінансуються з районних бюджетів. 

Як зазначив голова комісії – директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, згідно доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час активної фази децентралізації та перерозподілу повноважень, в тому числі щодо забезпечення соціального захисту населення, необхідно відпрацювати чіткий алгоритм роботи.

«Ми повинні відпрацювати чіткий алгоритм, аби не втратити кадровий потенціал та забезпечити безперервність надання соціальних послуг населенню», - сказав Юрій Шпарага.

Керівники районів проінформували про роботу, яка проводиться з новообраними головами органів місцевого самоврядування та про досягнуті домовленості з працевлаштування вивільнюваних працівників.

Заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих ознайомив присутніх з можливостями та комплексом послуг які  реалізуються службою зайнятості 
«Наші послуги дозволять забезпечити дотримання прав вивільнюваних працівників на перенавчання, в т.ч. за програмою «Нове покликання», та сприятимуть їх подальшому працевлаштуванню»,  - розповів Анатолій Товстих.

Заступник начальника Головного управління Держпраці у Харківській області Олена Петренко звернула увагу керівників установ на необхідності дотримання вимог Кодексу України про працю при вивільненні працівників та ознайомила їх з розмірами штрафних санкцій у разі його порушення.

За результатами засідання напрацьовано низку доручень для соціального захисту працівників, що вивільняються.