Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підопічні Харківської спеціальної школи для дітей з вадами зору отримали новий автобус

Підопічні Харківської спеціальної школи для дітей з вадами зору отримали новий автобус

Шкільний автобус «Ataman» заклад отримав за допомоги ХОДА та народних депутатів України.

Як відзначив заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков, символічно, що новий транспорт заклад отримав саме 13 листопада - у Міжнародний день сліпих.

«Тепер ви зможете більше знайомитися з рідним краєм та й взагалі подорожувати всією країною на новому сучасному автобусі, який обладнаний усім необхідним для перевезення школярів. Вітаю вас та увесь колектив «Харківської спеціальної школи імені В.Г. Короленка», - сказав Євгеній Грицьков.

Як відзначив директор школи Олександр Білоусов, заклад отримав новий транспорт завдяки допомозі народних депутатів Марії Мезенцевої та Павла Сушка.

«Саме вони змогли домогтися прийняття окремої постанови КМУ, якою на придбання автобусу для нашої школи з держбюджету виділили понад 2 млн грн», - зазначив Олександр Білоусов.

За словами директора, підопічні школи багато подорожують з виступами власних творчих колективів та відвідують екскурсії в місті й області.

Учень школи Богдан Устіянський грає в духовому оркестрі та ансамблі. Хлопець говорить, що тепер сподівається на збільшення кількості концертів та виступів колективу, а також комфортне переміщення у новому автобусі.

Ключі від новенького транспорту отримав водій Петро Аненко. Він уже 12 років працює в цій школі й відзначає, що автобус, на якому доводилося працювати до цього часу, постійно ламався й потребував ремонту.

«На новому автобусі є паски безпеки для дітей, а також ліфт для інвалідного візочка. Транспорт розрахований на 26 місць, тут є кондиціонер та опалення», - розповів Петро Аненко.