Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер зустрівся з представниками ресторанного бізнесу Харківщини

Олексій Кучер зустрівся з представниками ресторанного бізнесу Харківщини

12 листопада голова ХОДА обговорив з представниками Харківської асоціації рестораторів особливості роботи закладів громадського харчування в умовах карантинних обмежень.

Очільник області зазначив, що на минулому засіданні Державної комісії ТЕБ та НС врахували пропозицію ХОДА та продовжили роботу закладів громадського харчування до 22:00. Але через погіршення епідеміологічної ситуації на території України вчора, 11 листопада, Кабінет Міністрів затвердив «карантин вихідного дня», заборонивши роботу закладів громадського харчування у суботу та неділю.

«Уряд прийняв рішення. Воно є обов'язковим до виконання. Наступний крок - це рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, яке ми повинні прийняти. Рішення Харківської ОДА не може йти в розріз із постановою Кабміну», - наголосив Олексій Кучер.

Він відзначив, що зі свого боку доносив позицію власників ресторанного бізнесу Харківщини до керівництва країни та запевнив, що продовжить цей діалог. Зокрема, голова ХОДА зазначив, що 13 листопада відбудеться засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС, під час якого він матиме змогу озвучити пропозиції від Харківської області. Саме тому головна мета зустрічі з рестораторами - спільно напрацювати пропозиції, які максимально допоможуть галузі.

Представники ресторанного бізнесу наголосили на тому, що «карантин вихідного дня» завдасть значних збитків закладам, адже саме у вихідні вони приймають найбільшу кількість клієнтів та мають до 70% від усього обороту. Ресторатор Владислав Киянський навів останні дані досліджень щодо стану сфери громадського харчування на Харківщині.

«Станом на 2019 рік у Харкові працюють 1854 заклади громадського харчування. З них 508 - фастфуди, 290 - паби, клуби та бари, 1056 - кафе і ресторани. Офіційно у сфері працевлаштовані 40180 чоловік. За оцінками, зарплата в 2019 році становила 209 млн гривень на місяць», - повідомив Владислав Киянський.

Кожен з учасників зустрічі озвучив своє бачення роботи закладів, проблем, з якими вони зіткнулися через карантинні обмеження, та пропозиції щодо змін до цих обмежень.

Олексій Кучер запропонував рестораторам до 10:00 13 листопада подати йому повний перелік пропозицій та запевнив, що доведе до відома керівництва країни всю озвучену інформацію. Він також запросив ініціативну групу від власників закладів громадського харчування на зустріч з народними депутатами України, яка відбудеться в п’ятницю.

«Пропоную вам визначити трьох представників. Зустріч буде з депутатами міжфракційного об’єднання «Слобожанщина». Вашого питання в порядку денному немає, але я його внесу, щоб за допомогою народних депутатів ми змогли це питання підняти на рівень Верховної Ради», - сказав Олексій Кучер.