Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили 77-му річницю визволення області під час Другої світової війни

На Харківщині відзначили 77-му річницю визволення області під час Другої світової війни

Саме 19 вересня 1943 року з Харківської області остаточно вигнали нацистських окупантів.

Урочистий захід за участі ветеранів Другої світової війни відбувся на Меморіальному комплексі «Висота маршала Конєва». Присутніх привітав заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков.

«Сьогодні ми відзначаємо 77-му річницю визволення Харківської області від фашистських загарбників. Ми ще раз перегортаємо сторінку тих трагічних подій, усвідомлюючи, що повинні ніколи більше не допустити проявів нацизму. Хочу низько вклонитися усім вам, шановні ветерани, і побажати міцного здоров’я, висловити ще раз слова вдячності. А також запевнити вас у тому, що ми, молоде покоління, ніколи не допустимо поторення таких подій», - сказав Євгеній Грицьков.

Голова обласної організації учасників антифашистського опору, в’язень німецьких концтаборів Ігор Малицький у своєму виступі згадав бійців, які сьогодні обороняють нашу область від загарбників.

«Я хочу привітати всіх зі святом, яке ми відзначаємо – зі звільненням нашої Харківської області. Але я нещодавно повернувся з іншого фронту – з Донецького. Там стоять молоді люди – хлопці та дівчата, які зараз обороняють нашу область. Вони стоять там як герої. Тому я думаю, що невдовзі ми будемо відзначати і цей день перемоги – перемоги наших бійців, які воюють за нас зараз», - підкреслив Ігор Малицький.

Учасники пам’ятного заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих під час Другої світової війни та поклали до пам’ятника квіти на їхню честь.

Теги