Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківську область віднесли до переліку регіонів зі значним поширенням COVID-19

Харківську область віднесли до переліку регіонів зі значним поширенням COVID-19

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Таке рішення було прийнято Державною комісією з питань ТЕБ та НС на засіданні 13 серпня.

На основі наявних епідеміологічних даних станом на 12 серпня до переліку регіонів зі значним поширенням COVID-19 відносяться Київ, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області. 

«Тобто, це ті області, в яких на всій території перевищено показник виявлення нових випадків захворювання - 40 на 100 тисяч населення за 14 днів. На території цих регіонів було визначено різні рівні небезпеки в залежності від епідемічної ситуації», — уточнив міністр Максим Степанов.

За інформацією міністра Кабінету міністрів України Олега Немчинова, до «жовтої» карантинної зони потраплять місто Харків, Богодухівський, Валківський, Золочівський, Краснокутський, Нововодолазький, Первомайський та Чугуївський райони Харківської області.

Нове зонування почне діяти з 00:00 17 серпня (у понеділок).

Нагадаємо, у «жовтій» зоні діє низка додаткових обмежень порівняно із «зеленою», зокрема - забороняється відвідування установ соціального захисту, де перебувають люди похилого віку, діяльність хостелів, робота після 24:00 та до 7:00 розважальних закладів, закладів громадського харчування, а також проведення масових заходів у середині закладів громадського харчування для 20 та понад осіб.