Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Грицьков відвідав два підприємства Коломацького району

Євгеній Грицьков відвідав два підприємства Коломацького району

Сільськогосподарське підприємство «Колос» та виробництво «Новоіванівський цукровий завод» заступник голови ХОДА відвідав під час робочої поїздки в район.

З роботою СТОВ «Колос», яке знаходиться у селі Шелестове, ознайомила директорка з фінансів та операційної діяльності групи «Агротрейд» Олена Ворона. За словами керівниці, на цьому підприємстві працює близько 150 людей та обробляють близько 3 тис. га землі.

«У 2014 році на базі господарства побудований та введений в експлуатацію насінневий завод виробничою потужністю 20 тис. т насіння за сезон. Завод займається виробництвом насіння ранніх зернових культур, кукурудзи, соняшника та сої як власного виробництва, так і виробництва інших підприємств України», - розповіла Олена Ворона.

Окрім насінневого заводу, тут працює елеватор та займаються обробітком землі для вирощування сільгоспкультур. На території підприємства розміщена станція сонячних батарей, яка виробляє «зелену» електроенергію.

Також заступник голови ХОДА відвідав цукровий завод, який знаходиться у Коломаку. Як розповів директор ТДВ «Новоіванівський цукровий завод» Олександр Ткаченко, наразі на підприємстві працює 193 людини, у сезон - 330.

Минулого року тут було вироблено 22,8 тис. т. цукру-піску. Цього року через низку проблемних питань завод не братиме участі в сезоні перероблення цукрових буряків.

Заступник керівника області та директор заводу обговорили наявні шляхи підтримки цукрової галузі, зокрема - через створення відповідних законів, які захистять виробників цукру в Україні. Євгеній Грицьков обіцяв сприяти вирішенню проблемних питань, зокрема - через звернення до народних депутатів.