Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться другий етап першого в історії України Всеукраїнського з’їзду авіабудівників

У Харкові відбудеться другий етап першого в історії України Всеукраїнського з’їзду авіабудівників

Захід пройде 14 серпня.

Участь у заході візьмуть Віцепрем’єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, секретар РНБО Олексій Данілов та представники провідних підприємств авіапромислової галузі, зокрема - ДК «Антонов», АТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес», компанія FED (АТ «ФЕД»), Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП), ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» та інші.

З’їзд відбудеться за підтримки голови ХОДА Олексія Кучера.

За інформацією організаторів, авіабудівники обговорюватимуть питання про поточну ситуацію на підприємствах галузі та перспективи збереження і розвитку авіаційної промисловості України.

«Перша частина Всеукраїнського з’їзду авіабудівників пройшла успішно. Ми змогли добитися однієї зі стратегічних цілей - створення міністерства, яке буде опікуватися українськими аероспейсом. Ми вдячні Президенту України Володимиру Зеленському за підтримку ініціатив українських авіабудівників щодо реформування галузі. Асоціація «Укравіапром» розробила низку законопроєктів, які дадуть поштовх розвитку українського літакобудування. Зокрема – дадуть можливість створити національного авіаперевізника. Впевнений, що у заключній частині Всеукраїнського з’їзду авіабудівників ми розробимо конкретні механізми, які зможуть вивести українське авіабудування з кризи у найкоротший термін», - зазначив президент асоціації «Укравіапром» Віктор Попов.

Захід відбуватиметься в готелі «Харків Палас» (проспект Незалежності, 2). Початок - о 10:00.

Після завершення Всеукраїнського з’їзду авіабудівників заплановано пресбрифінг. Акредитація для представників ЗМІ: електронною поштою: yr.borshch@gmail.com або за номером телефону (093) 842 43 96. Акредитація триватиме до 17:00 13 серпня.