Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найкращі студенти та курсанти Харкова отримуватимуть стипендії імені Героїв Небесної Сотні

Найкращі студенти та курсанти Харкова отримуватимуть стипендії імені Героїв Небесної Сотні

Відповідний наказ МОН підписаний 10 серпня.

«Стипендія імені Героїв Небесної Сотні – це шана тим наймолодшим та найсміливішим учасникам Революції Гідності, які відстоювали майбутнє України, тому ми маємо підтримувати покоління, що підростає, у пам’ять про них. Загалом визначено 43 стипендіати. Крім активної громадської, наукової та спортивної діяльності, вони мають високі навчальні результати – займають позиції в межах перших 10% за рейтингом або є першими в рейтингах вишів», - зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Розмір стипендій встановлено відповідно до Постанови КМУ від 28 грудня 2016 року № 1047 «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах». Це щомісячно 2 тис. 480 грн – для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» або «Магістр”», 2 тис. 130 грн – для студентів закладів вищої освіти III-IV рівня акредитації та наукових установ, 2 тис. 27 грн – для курсантів. Виплата стипендій почнеться з 1 вересня 2020 року.

Кожен заклад вищої освіти міг подати одного кандидата за кожною спеціальністю, відбір проводив вищий колегіальний орган студентського (курсантського) самоврядування.

Так, стипендії призначено

- за спеціальністю «Економіка» - Боброву Владиславу (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна);

- за спеціальністю «Психологія» - Закутній Інні (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна);

- за спеціальністю «Психологія» - Андрущенко Анастасії (Національна академія Національної гвардії України);

- за спеціальністю «Архітектура та містобудування» - Божку Кирилу (Харківський національний університет будівництва та архітектури);

- за спеціальністю «Військове управління (за видами збройних сил)» - Кофанову Олексію (Національна академія Національної гвардії України).