Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний штаб перевірив підготовку до зими п’яти районів Харківщини

Обласний штаб перевірив підготовку до зими п’яти районів Харківщини

Засідання відбулось 9 липня під керівництвом заступника голови ХОДА Руслана Тихонченка.

Під час засідання розглянули стан підготовки до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2020-2021 років господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Близнюківського, Дворічанського, Зачепилівського, Великобурлуцького, Зміївського районів.

Руслан Тихонченко в черговий раз наголосив на особистій відповідальності кожного з членів штабу за свою ділянку роботи. Він зазначив, що питання підготовки області до опалювального сезону знаходиться на постійному контролі керівника області.

Так, у Близнюківському районі завершено підготовку 34 багатоквартирних житлових будинків до початку опалювального періоду з отриманням паспортів готовності. При цьому  було зазначено, що весь багатоквартирний житловий фонд переданий на обслуговування ОСББ. Наразі проводиться заготівля твердого палива для опалення закладів соціальної сфери.

За даними Дворічанської РДА, у районі підготовлено 9 котелень з 21, або 43 %. Також було проведено ремонт або заміну водопровідних мереж - 42 м, тобто 42 % від запланованих заходів.

«До експлуатації в осінньо-зимовий період у Дворічанському районі комплексно готується 68 багатоквартирних житлових будинків. Зокрема, з 63 житлових будинків комунальної власності підготовлено 27, що складає 43 %. Житловий фонд ОСББ: з 5 будинків підготовлено 3», - надав інформацію представник Дворічанської РДА.

Підготовка житлового фонду Зачепилівського району склала 64%: підготовлено 20 з 31 житлового будинку. У Великобурлуцькому районі готові 19 з 34 житлових будинків, або 56 %, технічно підготовлено 19 котелень з 31, або 61 %.  

У Зміївському районі теплове господарство складається з 36 котелень, з яких працюють на природному газі 22, на твердому паливі - 14.  Наразі технічно підготовлено 22, тобто 61%. З 448 житлових будинків підготовлено 276, тобто 61%.

Особливу увагу під час підготовки господарського комплексу до зими, за словами заступника голови ХОДА, керівники районів та громад повинні приділяти закладам культури, освіти, охорони здоров’я.

Також члени штабу обговорили питання стану та ремонту місцевих доріг, підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання та водовідведення.