Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмі реконструюють ФОК та облаштовують басейн

В Ізюмі реконструюють ФОК та облаштовують басейн

З ходом ремонтних робіт голова ХОДА Олексій Кучер ознайомився у ході робочої поїздки до Ізюмського району 8 липня.

Реконструкцію фізкультурно-оздоровчого комплексу «Донець» з влаштуванням басейну проводять у рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським, коштом різних джерел фінансування із залученням Державного фонду регіонального розвитку.

Ремонтні роботи тут розпочалися наприкінці 2019 року, тоді у приміщенні провели внутрішні демонтажні роботи. Зараз же у майбутньому ФОКу влаштували стіни, встановили котли й котельню та заливають котлован під басейн.

Голова ХОДА Олексій Кучер зазначив, що роботи потрібно проводити швидко та без шкоди якості.

«Оскільки це проєкт «Великого будівництва», його необхідно завершити якомога швидше. Я розумію, що технологічно складно це зробити, але ми, зі свого боку, робимо все можливе, - сказав Олексій Кучер. – В інших областях є проблеми з фінансуванням цих об’єктів. У нас же завдяки консолідації всіх народних депутатів, зокрема - депутата вашого округу Дмитра Люботи, кошти на роботи у ФОКу надходять вчасно».

Реконструйований фізкультурно-оздоровчий комплекс зможе вміщувати за один раз 100 учасників. Для вболівальників тут облаштують трибуни. Та займатися спортом тут зможуть не лише учні ДЮСШ, а й всі жителі району.

«Наш проєкт включили до «Великого будівництва», ми отримали кошти від ДФРР, нас підтримав голова ХОДА Олексій Кучер, - сказав Максим Стрельник. - Зараз - уже основна фаза робіт. Тут працює велика команда будівельників. Плануємо здати об’єкт за графіком».

Станом на зараз готовність об’єкту - 30%, та, за словами Ізюмського міського голови Валерія Марченка, після завершення облаштування котловану під басейн готовність вже буде 35%. Об’єкт важливий не лише для жителів міста, а й жителів Ізюмської об’єднаної територіальної громади та всього Ізюмського району, тож роботи планують завершити до кінця жовтня.

«Окрім басейну, тут буде побудовано 2-й поверх за проєктом, буде велика спортивна зала, де можна займатися футболом, баскетболом, тенісом, та буде облаштовано тренажерну залу», - сказав Валерій Марченко. 

За словами представника підрядної компанії, після завершення облаштування підлоги та басейну всі інші роботи можна проводити паралельно, це значно пришвидшить роботу.