Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанській ЦРЛ проведуть капітальний ремонт приймального відділення

У Вовчанській ЦРЛ проведуть капітальний ремонт приймального відділення

Ремонтні роботи заплановані в рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

24 червня голова Харківської ОДА Олексій Кучер перебуває у Вовчанському районі з робочою поїздкою. Він відвідав низку соціальних об’єктів, зокрема, Вовчанську центральну районну лікарню. 

У медичному закладі проведено капітальний ремонт двох будівель, одна з яких зведена в 1904 році. Роботи проводились обласним, районним коштом та із залученням коштів Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

За словами головного лікаря Вовчанської центральної районної лікарні Костянтина Тищенка, після проведення ремонту заклад отримав відповідно до обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» обладнання для операційних (операційні столи та лампи), електрокоагулятор та рентгенівську діагностичну мобільну систему  МАС.

«Ще раз хочу подякувати, адже ми єдина районна лікарня, яка отримала цей апарат,  - сказав Костянтин Тищенко. – Далі таке обладнання розподіллено на заклади обласного підпорядкування».

Голова ХОДА Олексій Кучер зазначив, що медичне обладнання придбано коштом платників податків і повинно працювати для людей.

«Дивіться, ви дякуєте мені за те, що було передано це обладнання, але я хочу змінити уяву про те, що відбувається, адже обладнання придбано за кошти платників податків, - сказав Олексій Кучер. - Ми лише адмініструємо ці процеси, направляємо кошти разом із депутатами обласної ради, а власне це те обладнання, яке купується за кошти наших мешканців».

Голова ХОДА також обговорив з головним лікарем питання ремонтних робіт у приймальному відділенні лікарні. Цей проєкт включено до програми Президента України «Велике будівництво», тож усі роботи повинні розпочатися вчасно.

«Тепер ви не затримуйте, співпрацюйте з Департаментом капітального будівництва. Усі експертизи вже проведено, й ми чекаємо на надходження коштів», - відзначив очільник області.