Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У новозбудованому ФОКу в Краснокутську розпочинають внутрішні роботи

У новозбудованому ФОКу в Краснокутську розпочинають внутрішні роботи

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу проходить у рамках проєкту «Велике будівництво», ініційованого Президентом Володимиром Зеленським.

Будівництво споруди фінансується з Державного фонду регіонального розвитку, обласного та районного бюджетів.

До початку карантину діти райцентру займалися спортом у місцевій ДЮСШ та гімназії.

«У нас усі змагання проходили на базі Краснокутської ДЮСШ та гімназії: і там, і там є спортивні зали, - говорить начальниця відділу культури, молоді та спорту Краснокутської РДА Валентина Дмитрук. – Коли ФОК буде побудовано, ми зможемо тут проводити тренування з волейболу та великого футболу. Адже маленькі зали для цього не пристосовані».

У РДА кажуть, що бажання займатися у новозбудованій спортивній споруді вже виявили понад 1000 місцевих жителів – це діти та дорослі. Для них на базі ФОКу працюватимуть різні спортивні секції з волейболу, футболу, боксу та навіть акробатики.

За словами начальника будівництва Павла Тимошенка, наразі виконані всі зовнішні роботи та облаштування внутрішньої пожежної й вентиляційної мережі, а також опалення. Сьогодні у спортивній будівлі вже виконують ґрунтове покриття труб та їх утеплення, далі розпочнуться внутрішні оздоблювальні роботи. Будівництво попри карантин проходить згідно з графіком.

«Намагаємося не відхилятися від графіка. Усе буде вчасно завершено, - сказав Павло Тимошенко. – Зараз намагаємось, щоб на об’єкті одночасно перебувало не біль ніж 7 - 8 осіб. Також намагаємося менше контактувати з місцевим населенням. Ходимо в масках».

Голова Краснокутської районної державної адміністрації Юрій Раїна наголосив на важливості продовження будівництва в умовах карантину.

«Зараз, звичайно, складний економічний період і для країни, й для всього світу, але завдяки голові ОДА та Президенту об'єкти «Великого будівництва» фінансуються та роботи тривають, - сказав Юрій Раїна. - Це дуже добре, адже це увага до людей. Коли будівництво не припиняється навіть під час пандемії, у людей є віра, що завтра буде й є надія на майбутнє».