Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При формуванні проєкту змін до обласного бюджету врахували пропозиції обласних театрів

При формуванні проєкту змін до обласного бюджету врахували пропозиції обласних театрів

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков.

20 лютого він взяв участь у засіданні постійної комісії Харківської обласної ради з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму. Одним з питань, які обговорювали на засіданні, було питання підтримки обласних театрально-концертних установ. Євгеній Грицьков поінформував депутатів про нинішній стан справ у обласних театрах. Так, за його інформацією, питання виплат зарплат за січень та лютий вирішено – кошти вже на рахунках театрів.

«За дорученням Олексія Кучера я знаходжуся в постійному контакті з керівництвом театрів. Ми спілкуємося, зустрічаємося. Управління культури - теж постійно в контакті з усіма установами, щоб врахувати всі пропозиції, які вони нам надають. Ми провели велику роботу щодо формування бюджету, всі пропозиції театральних установ були враховані. Ми їх спрямували в Департамент фінансів, і департамент виносить це питання на розгляд сесії обласної ради 27 лютого», - розповів Євгеній Грицьков.

Він також ще раз пояснив, як саме виникла ситуація із затримками зарплат у театрах, та як її вирішили.

«Під час останньої сесії обласної ради на підтримку цих установ виділили 38 млн. Вони були розподілені на всі календарні місяці року. При цьому на кожен місяць коштів було недостатньо для того, щоб вони покрили всі витрати на зарплати та енергоносії. Потрібно було зробити перенесення коштів з останніх місяців на перший квартал. Це відбувається кожного року в січні-лютому. Ми це й робили, а паралельно спілкувалися з директорами установ, щоб розуміти, скільки необхідно ще закласти коштів на наступний період, щоб вони могли нормально працювати та сплачувати зарплати й за енергоносії», - повідомив Євгеній Грицьков.